Qui som

La campanya Destapem l’Obra Social – La Caixa ens vol fer fora de casa nostra està formada per persones que vivim en pisos de l’Obra Social La Caixa. Representem la lluita de més de 2500 pisos en 38 promocions. Només a Catalunya.

Som Llogateres i llogaters, famílies, vides, esperances, futur…

I CaixaBank pretén acabar amb tot això. Vol especular amb les nostres cases. L’any 2022 han presentat un balanç de més de 3.000 milions d’euros de beneficis. Però no en tenen mai prou. Van aprofitar l’oportunitat d’edificar habitatges de protecció oficial (HPO) a preus mínims i amb ajudes públiques de tota mena. Ara volen vendre els pisos, però no a les llogateres, o promouen pujades abusives del lloguer. Ens fan contractes plens de clàusules abusives. Ens assetgen de diverses maneres per a que deixem els pisos. Deixen degradar els pisos i les zones comunes incomplint les seves obligacions de conservació i manteniment. I un llarg etcètera.

No és només La Caixa però. Les institucions públiques són directament responsables. Han promogut un model d’HPO pensat per alimentar el lucre privat en comptes de crear un veritable parc públic de lloguer que garanteixi que l’habitatge compleixi la seva funció social. Les cases són per viure, especialment si són pagades amb els diners de tothom! Per aquesta raó, aquesta no és només de la lluita de les persones directament afectades, si no que ha de ser un clam del conjunt de la societat.

La nostra lluita és per canviar tot això. Tant l’actitut de CaixaBank com les lleis que ho permeten. Totes les llogateres ens hem d’organitzar i lluitar contra l’especulació a que propietaris i polítics còmplices sotmeten les nostres cases i les nostres vides. Nosaltres ja hem començat, a què esperes tu?

Si vols saber més de la nostra història, et convidem a navegar per la web.